Üzleti Partnereket keresünk Magyarországon az Adaptic terápiás székek kiskereskedelmi értékesítésére. Amennyiben érdekli Önt a lehetőség, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Erősíti a hát-, és hasizmokat

Adaptic Evora Plus PPPP zdravotní židle

Az Adaptic terápiás székek használatakor aktiválódnak a törzs, és gerinc mély stabilizáló izmai (DCSM - lásd az előző pontot), valamint a hát, és a has izmai is. Ezen izmok stabilizáló összjátéka lehetővé teszi a gerinc megfelelő pozicionálását az optimális statikus terhelés érdekében. Az izmok aktivációja révén a gerinc természetes görbülete alakul ki, és a csigolyák egyenletesen terhelődnek. Ezen optimális tartás kialakítása csak a számos izom együttes munkája által lehetséges. A gerinc megfelelő stabilizálása érdekében a rövid mélyizmok, és a felszíni hosszúizmok összjátéka szükséges. Ha egy rendellenes tartásból eredően kizárólag a hosszúizmokat használjuk, az idővel a gerincoszlop egyes szegmenseinek deformálódásához vezethet. A stabil tartáshoz szükséges izmok többek között a mélyhátizmok, a rekeszizom, valamint a kismedencei és hasi izmok. Ezen izomcsoportok összessége támasztja meg a kismedence üregét, és az abban található szerveket, illetve segíti az optimális abdominális (hasi) nyomás fenntartását.

A DSCM izmok diszfunkciója ezért a hát, és deréktáji fájdalmak legfőbb okozója. Ha a gerinc egyes szakaszainak alátámasztása nem megfelelő, vagy a csigolyák helyzete nem optimális, az  krónikus túlterheléshez, és mozgás közben, illetve statikus, vagy külső terhelés alatt a gerinc izmainak helytelen pozícióban történő megtámasztásához vezet. A test egy adott régiójában található izmok általában izomcsoportként működnek együtt, így az egyikük működési zavara következésképpen idővel az egész izomcsoport működési zavarát okozhatja. A hát- és hasizmok megfelelő működése tehát elengedhetetlen a megfelelő testtartás szempontjából. Az Adaptic székek olyan billenő ülőlappal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a hát-, és hasizmok aktiválását, és erősítését – így támogatva az egészséges, egyenes testtartás kialakítását, és a gerinc védelmét.