Üzleti Partnereket keresünk Magyarországon az Adaptic terápiás székek kiskereskedelmi értékesítésére. Amennyiben érdekli Önt a lehetőség, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Segít a gerincferdülés megelőzésében

Adaptic Evora Plus PZPP zdravotní židle

A gerincferdülés (scoliosis) a gerincoszlop kóros oldalirányú görbülete (deformációja), melyet a csigolyák egymáson való elmozdulása, illetve elcsavarodása okoz. Az eredmény egy nem-fiziológiás (rendellenes) gerinc görbület, amely megakadályozza a helyes testtartás felvételét, és jellemzően elsősorban a nyaki részen, és a hát-, és deréktájon okoz fájdalmat. Súlyos gerincferdülés esetén a fájdalom elsősorban ülés vagy járás közben jelentkezik. Mivel a különböző izmok túlterhelődnek, a fájdalmas tünetek idővel súlyosbodhatnak. Ha a váll, vagy a csípő a gerincferdülés következtében nem szimmetrikusan, hanem például magasabban helyezkedik el, azáltal csökken a fizikai terhelhetőség, és ezt jellemzően a hát fájdalma is kíséri. Az ízületek egyenetlen terhelése miatt továbbá térd-, illetve csípőízületi porckopás (arthrosis) is kialakulhat. A gerincferdülés kialakulásának két alapvető formája, és fázisa van: funkcionális, és strukturális eltérések. Funkcionális gerincferdülés esetén a gerinc deformációja még nem végleges, és fizikoterápiával, gyógytornával akár még vissza is fordítható.

A funkcionális gerincferdülés azonban idővel strukturális gerincferdülés formává válhat, ahogy a csigolyák egymáson elfordulnak, és / vagy deformálódnak. A strukturális gerincferdülés a gerinc három dimenziós elváltozását jelenti, mely együtt jár a gerincet alkotó csigolyák torziójával is. A gerinc jellegzetes, scoliotikus tüneteinek kialakulását, és súlyosbodását többek között úgy lehet megelőzni, hogy javítjuk a törzsizom megtámasztását - például az Adaptic terápiás széken való aktív üléssel. Az Adaptic szék speciális, rugós kialakítású billenő ülőlapja komplex módon teszi lehetővé a törzsizomzat mind spirális, mind függőleges módon történő stabilizálását, valamint erősíti a hát-, és hasizmokat -ezáltal segít a gerincferdülés kialakulásának megelőzésében, illetve csökkentheti bizonyos meglévő állapotok súlyosságát is.