Üzleti Partnereket keresünk Magyarországon az Adaptic terápiás székek kiskereskedelmi értékesítésére. Amennyiben érdekli Önt a lehetőség, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Aranyér az üléstől

Aranyér az üléstől

Jó napot,

55 éves vagyok, könyvelőként dolgozom egy cégnél. Az elmúlt 2 évben az első szülésem óta fennálló aranyér problémáim súlyosbodtak. Vannak bevált gyakorlataim, amelyek mindig segítettek, de az utóbbi időben csak rövid távon működnek.

Azon tűnődtem, hogy segítene-e, ha lecserélném a széket, amin napi 10 órát ülök, az Önökére.  Köszönöm válaszát.

Jó napot,

általánosságban nem mondható, hogy az aranyér gyógymódja egy jó minőségű szék lenne. Az aranyér kezelésében nagyon fontosak a napi rezsim betartásai - a hosszú távú statikus ülés és állás korlátozása, ivási rend betartása, rostban gazdag étrend, a székrekedést okozó ételek és italok kerülése (banán, csokoládé, fekete tea,...) , rendszeres és gondos higiénia a végbélnyílás területén, megfelelő székletürítés és természetesen a rendszeres mozgás.

Ami az Adaptic székeket illeti, végső soron kisebb nyomást gyakorolhatnak a végbélnyílásra, mint más székek, elsősorban a forgatható ülésük miatt, amely alkalmazkodik a test mozgásaihoz, és elosztja a nyomást a faron és a combokon ugyanakkor nem okoz statikus terhelést. Mindenesetre ennek a hipotézisnek nincs tudományos alapja. Ezért azt javaslom, hogy tartsa be a fent említett napi rezsimet és súlyosbodó, gyakrabban visszatérő problémák esetén keresse fel kezelőorvosát ill. a  szakrendelést.

Egész válasz megjelenitése

Nem találta a megfelelő válszt

Kérdezze meg a szakembert

Kérdezze fizioterápiás szakembereinket