Üzleti Partnereket keresünk Magyarországon az Adaptic terápiás székek kiskereskedelmi értékesítésére. Amennyiben érdekli Önt a lehetőség, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kabát módszere

Kabát módszere, más néven Proprioceptive neuromuscularis facilitáció (a módszer részletesebb leírása). Ennek a módszernek az alapötlete, hogy az agy mozgásnak tekinti a testet, nem pedig egyedi izmoknak. Ezért ez a módszer bizonyos mozdulatokat alkalmaz, amelyek átlósan haladnak, és egyszerre érintik az adott szegmens összes izmát. A neurofiziológiai alapokra épülő PNF kezelési módszer kialakulása a 40-es évekhez, Dr. Herman Kabat és Margaret Knott nevéhez fűződik. A terápia célja a mozgáslehetőségek és a stabilitást javítása, koordinált mozgások stimulálása, erő-kitartás javítása.

MUDr. Herman Kabat

MUDr. Herman Kabat (amerikai orvos és neurofiziológus, MUDr. Herman Kabat 1913–1995) az egyik kiemelkedő amerikai neurofiziológus volt. Margaret Knott és Dorothy Voss gyógytornászokkal közösen kidolgozott egy módszert az 1940-es években, eredetileg gyermekbénulásban szenvedő betegek számára. Az 1960-as években a módszert először Csehszlovákiában publikálták, ahol gyorsan hódolókra tett szert az orvosok és a gyógytornászok körében. Viszonylag gyorsan a mozgásdiagnózisok sokkal szélesebb spektrumánál is megmutatkozott a módszer hatékonysága.