Üzleti Partnereket keresünk Magyarországon az Adaptic terápiás székek kiskereskedelmi értékesítésére. Amennyiben érdekli Önt a lehetőség, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Mgr. Garbarz Karolina

Gyerek fizioterapeuta, Szanatórium Klimkovice

Az Adaptic cég képviselőivel egy prágai szakmai, gyógytornász konferencián találkoztam először. Ott mutatták be a székeiket. Már kinézetre is jól néztek ki – masszív, stabil konstrukciójuk volt, és nagy fémrugó volt az ülés alatt. Tetszett az anatómiailag kialakított, légáteresztő anyagból készült háttámla és a felső végtagok alatti támaszok.

Az Adaptic XTREME teszt során nagyra értékeltem a szék nagyon könnyű és gyors egyéni testreszabását. Állítható praktikus kartámaszokkal rendelkezik, amelyek oldalirányban (elöl-hátul) és magasságban is könnyen állíthatók. Lehetőség van az ülés magasságának beállítására is. A háttámla enyhén rugalmas és ergonomikus kialakítású a gerinc deréktáji és mellkasi területén.

Az én szemszögemből a szék legspecifikusabb tulajdonsága a mozgatható ülés. Soha nem próbáltam hasonlót, és nem hallottam olyan gyártóról Csehországban, amelyik hasonlót gyártana.

Az ülési lehetőségek változatossága az Adaptic széket határozottan egyedülállóvá teszi a piacon. Az ülés lehetővé teszi a medence aktív mobilitását ülés közben. A háttámlához támaszkodva a szék lehetővé teszi az ülést a medence visszafordításával (hátra dőlés), a súlypont enyhén előretolásával pedig az anteverzióval (előre dőléssel). Ha a teljes alsó végtagokat alátámasztja, az ülés szilárd, stabil, nagyon kényelmes, és támogatja a gerinc és a végtagok helyes helyzetét.

Gyermek gyógytornász rálátása

Gyermek gyógytornász munkám része a megfelelő, ergonomikus segédeszközök ajánlása. Az egyik szakmai érdeklődési köröm az ASI (Ayres Sensory Integration). A gyermeküléshez számos különböző szenzoros segédeszköz és az ülés közbeni mozgási lehetőségek állnak rendelkezésre.

Régóta ismertek olyan kutatások, amelyek megerősítik, hogy az iskolában mozgatható

székeken/lufikon/hintaszékeken stb. ülő gyerekek tanulmányi eredményei jobbak és jobban tudnak koncentrálni.

Még soha nem láttam egyetlen egészséges gyereket se, aki hosszú ideig a megfelelő sztereotípiával ül egy tipikus irodai székben. Nemcsak a gyerekek, de a felnőttek egy része sem képes sokáig “ülni nyugodtan”.   

Már több, mint fél éve van otthon Adaptic XTREME székem és nagyon elégedett vagyok vele. Az összeszerelés nagyon egyszerű volt - a szék két részből állt, így azonnal használható volt. A szék még mindig úgy néz ki, mintha új lenne, és könnyen karbantartható.

A gyermekkliensekkel való munkavégzés során a nem szabványos ülés különböző formáival kísérleteztem. Ha enyhén felemelt lábakkal (alsó végtagokkal) ülünk egy fémvázon, az Adaptic mozgó ülés kikényszeríti a törzs testtartási reakcióit – a testet vízszintesen kell tartani a stabil, egyenes ülőhelyzet fenntartásához. A széken a törökülésben is ülhettem, amihez a HSS (mélystabilizáló rendszer) aktiválása szükséges.

Soha nem volt jobb irodai székem.

A szék kipróbálását azoknak a felnőtteknek és gyerekeknek ajánlom, akiknek gondot okoz a hosszú ideig tartó “mozdulatlan ülés” és stabil, ergonomikus széket keresnek.

 Garbarz Karolina